Sort Diamant

Jeg synes rigtig mange har gang i plante alle mulige sjove ting for tiden, ananaser, citroner, avocadoer og nu vil jeg med på bølgen. Så jeg smuttede i Brugsen for at købe avocadoer, også var det også en lille undskylding for at få noget lækkert til frokost. Så nu er skal der bare lidt tålmodighed til og masser af kærlighed til denne lille sten. Hvis du også vil gøre et forsøg med en avocado træ, så har skrevet en lille to do liste.

  1. Vask stenen grundigt og pil skrællen af forsigtigt med en kniv eller med fingerne.
  2. Find bunden på avokadostenen – det er den brede ende, hvor der ofte er en lys plet. Stik herefter to tandstikker i stenen
  3. Sæt stenen, med bunden nedad, i et glas vand, så halvdelen af stenen er under vand. Glasset må gerne stå et varmt sted, som i vindueskarmen eller over en radiator.
  4. Hvis du gerne vil styrke roden, så kan du forkorte den undervejs. Tag ca. halvdelen af rodden, når den er blevet 12 cm. lang.
  5. Når du fornemmer, at rodnettet har vokset sig stærkt, skal den plantes over i en potte.Lad det øverste af stenen stå frit, så cirka halvdelen er dækket af jord.
  6. Lad det lille træ stå et solrigt sted og vand det jævnligt. Hvis bladene bliver gule, er det tegn på overvanding.
  7. Det siges, at planten bliver sundere, hvis den tyndes ud undervejs.

God fornøjelse 🙂